foto: Marjolein van RotterdamSpeciaal om snel, gemakkelijk, compleet en veilig je uitslagen te kunnen bekijken heeft de BridgeBond een uitslagenservice ontwikkeld, gekoppeld aan het betrouwbare NBB-Rekenprogramma.

Elke week worden miljoenen uitslagen bekeken
Spelers maken enthousiast gebruik van de uitslagenservice. Alleen al op de dinsdagavond worden in Nederland meer dan een miljoen schermen van de NBB-UitslagenService geraadpleegd. En op woensdagochtend nog eens meer dan 800.000. Elke week worden dus miljoenen uitslagen bekeken! Een service die we graag aanbieden aan onze leden. Gratis.

Iedere club kan vanuit het NBB-Rekenprogramma automatisch de uitslagen versturen naar hun website op http://www.nbbclubsites.nl  Op de clubwebsite staat het kopje "Uitslagen". Daar staan de uitslagen van de verstuurde zittingen en competities. Hier kunnen de volgende onderdelen bekeken worden:

  • competitiestand met de uitslagen van de zittingen. Door op de datum te klikken van de zitting, wordt de zittinguitslag getoond
  • losse zittinguitslagen, frequentiestaten en de toegekende meesterpunten
  • Als er wordt gespeeld met gedupliceerde spellen is het mogelijk om de spelverdeling te tonen
  • Gedetailleerde frequentiestaten. Hier worden de frequentiestaten getoond en wat iedereen op dat spel gedaan heeft.
  • Persoonlijk overzicht. Door in de zitting op de paarnamen te klikken, wordt er een overzicht getoond van dat paar.

Vanaf 2004 kunnen alle leden van de NBB hun club- en wedstrijduitslagen online bekijken. Met inmiddels 23 miljoen hits per jaar een veel gebruikte dienst. Na ruim tien jaar is deze uitslagenservice vernieuwd! Dat was onontkoombaar wegens technische veroudering en capaciteitsproblemen waardoor de uitslagenpagina's steeds slechter bereikbaar werden.
De vernieuwing is gepaard gegaan met kinderziektes. Dat spijt ons zeer. Deze zijn binnenkort allemaal opgelost en dan kan “de vooruitgang” beginnen.
Bij sommige onderdelen is de navigatie iets gewijzigd, zoals het tonen van de spelverdeling met de bijbehorende frequentiestaat. Daarom is er een handleiding gemaakt waar precies in staat hoe u het maximale uit de uitslagenpagina's kunt halen. Klik hier om de handleiding te lezen.

beheer ussVoor het beheer van de uitslagen op de website moet u de functie clubwebmaster of clubbeheerder USS hebben.
Bij het beheer kunt u o.a. uitslagen verwijderen of groeperen. Maar ook de kleuren aanpassen of de clubmeesterpuntenladder wel/niet tonen met of zonder voor of- achternamen.

Sinds 2005 is het mogelijk om vanuit het NBB-rekenprogramma uitslagen naar de uitslagenservice te versturen. Die uitslagen zijn vervolgens vanuit de NBB-clubsites weer op te vragen.
Vrijwel alle verenigingen en districten maken inmiddels gebruik van de uitslagenservice en daar zijn we erg blij mee. Het heeft echter wel tot gevolg dat de hoeveelheid data die bijgehouden wordt dagelijks groeit. Om te voorkomen dat de hoeveelheid data te sterk groeit, is besloten om van oude uitslagen de detailgegevens te verwijderen. Dit zijn de frequentiestaten en de persoonlijke overzichten. De zittinguitslagen en de eindstanden van competities blijven wel beschikbaar.
De detailuitslagen blijven voor clubs en districten bewaard voor twee complete seizoenen en het lopende seizoen.
Per december 2014 zijn de detailgegevens van de wedstrijden gespeeld voor 1 september 2012 niet meer beschikbaar.
Uiteraard kunnen verenigingen en districten ook zelf beheer voeren en via uitslagenbeheer zelf oude uitslagen geheel verwijderen als die toch niet meer relevant zijn; dat kan op ieder moment en dat kan ook met meer recente uitslagen gedaan worden. Voor vragen over het beheren van de uitslagen kunt u zich wenden tot de helpdesk (030-2759909 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Een leuke nieuwe toevoeging op de uitslagenpagina is de clubmeesterpuntenladder. In dat klassement worden alleen de meesterpunten opgeteld die in het lopende seizoen op de eigen club zijn behaald.
Het klassement is leuk omdat de stand iedere week verandert en als de club het wil kan met het klassement de jaarlijkse clubkampioen bepaald worden. De clubbeheerder kan zelf instellen of de clubmeesterpuntenladder wordt getoond en of alleen de voornamen, of achternamen, of beide worden getoond.
Via http://www.nbbclubsites.nl kunt u naar de website van uw vereniging gaan, onder de knop Uitslagen staan de uitslagenpagina's met de clubmeesterpuntenladder. Wellicht staat u bovenaan in het klassement van uw vereniging!