De Weko heeft vandaag de indeling van de groepen vastgesteld.

Indeling Tweede Divisie viertallen 2017-2018.

De speeldata volgen zodra beschikbaar.

Zondag 21 mei zijn de promotiewedstrijden voor twee plaatsen in de Tweede Divisie viertallen 2017-2018 gespeeld.
De eindstand was:
1. BC One Down Delft 37,12 WP
2. BC Theseus (Tilburg) 34,65 WP
3. BC Culemborg 28,85 WP
4. BC Leidschenhage (Leidschendam) 19,38 WP
BC One Down Delft en BC Theseus zijn gepromoveerd naar de Tweede Divisie.

De Tweede Divisie viertallencompetitie was vanaf dit seizoen in zeven in plaats van acht groepen verdeeld. Op zondag 19 februari speelden de groepen 2 (Oost), 3 (Midden) en 6 (Zuidwest) hun laatste wedstrijden. De kampioenen zijn gepromoveerd naar de Eerste Divisie: BC De Zeerob 3, BC 't Onstein 5, BC Star 6, Hok 2, Delftse BC 1, BGS de Gehaktmolen 1, BC 70-3. Gefeliciteerd!

In een bloedstollende finale van de Meesterklasse Viertallen heeft BC 't Onstein 3 onder grote belangstelling gewonnen van Het Witte Huis 1.   

De eindstand: Het Witte Huis 1 - BC 't Onstein 3   118 - 133

De BridgeBond feliciteert de nieuwe landskampioenen: Tim Verbeek (rechtsboven op de foto) - Danny Molenaar (middenlinks), Magdaléna Tichá (rechtsonder)- Richard Ritmeijer (middenrechts) en Geon Steenbakkers (linksvoor) - Peter IJsselmuiden (linksboven).

Voor uitslagen en spelverdelingen zie de uitslagenpagina

Op zaterdag 28 en zondag 29 januari spelen Het Witte Huis 1 en BC 't Onstein 3 de finale van de Meesterklasse Viertallen. Zondag 29 januari, een zeer feestelijke slotdag te worden in het NDC Den Hommel in Utrecht. Naast de landskampioenen huldigen we de medaillewinnaars van de Europese en Wereldkampioenschappen en de winnaars van de Transfer Race. Ook maken we het Talent van het Jaar bekend. Om de feestvreugde verder te verhogen biedt de BridgeBond de bezoekers een hapje en een drankje aan.

Op 14 en 15 januari werden in het NDC Den Hommel in Utrecht de halve finales van de Meesterklasse viertallen gespeeld. Het Witte Huis 1, dat in de voorronde op de eerste plaats eindigde, speelde tegen BC 't Onstein 1. De andere halve finale was tussen BC ‘t Onstein 3 en 2.
De eindstanden na vijf zittingen zijn:
Het Witte Huis 1 - BC 't Onstein 1 225 - 182
BC 't Onstein 3 - BC 't Onstein 2 145 - 125
De finale is op zaterdag 28 en zondag 29 januari.
De halve finales zijn op BBO vertoond en kunnen via deze link ook achteraf nog worden bekeken.
De onderste zes teams speelden dit weekend om degradatie te ontlopen. Hok 1, BC de Lombard 1 en Het Witte Huis 2 hebben zich gehandhaafd, Amsterdamse BC 1 speelt op 28 januari een promotie/degradatiewedstrijd tegen BC 't Onstein 4 (nr. 3 in de Eerste Divisie), BC Star 1 en BC Oog in Al 1 zijn gedegradeerd.
In de Eerste Divisie werden de laatste vijf wedstrijden gespeeld. BC het Buitenhof 1 en BC 70-2 promoveren naar de Meesterklasse.
Programma en teams Meesterklasse en Eerste Divisie; NBB-uitslagenpagina.

In het NDC Den Hommel in Utrecht werd op 10 en 11 december het derde weekend van de Meesterklasse en Eerste Divisie viertallen gespeeld. Het Witte Huis 1 is in de Meesterklasse in de voorronden op de eerste plaats geëindigd, gevolgd door BC 't Onstein 3, 1 en 2.
Het Witte Huis heeft BC 't Onstein 1 gekozen als tegenstander voor de halve finale, de andere wedstrijd is dus 't Onstein 3 tegen 't Onstein 2. De halve finales zijn op 14 en 15 januari en zullen allebei op BBO worden getoond. De onderste zes teams spelen in hetzelfde weekend om degradatie te ontlopen, het programma daarvan vindt u hier.
De finale is op 28 en 29 januari en is dan ook op BBO. Op zondag is er in Utrecht vugraph met deskundig commentaar en na afloop is er aansluitend de huldiging van de kampioenen van 2016. 
Programma en teams Meesterklasse, Eerste en Tweede Divisie; NBB-uitslagenpagina.

Op 27 november werd in het NDC Den Hommel in Utrecht het NK voor seniorenviertallen gespeeld.
De senioren speelden zes ronden van acht spellen. Na een spannende dag trok het team van BC Star "Hoezo senior" (op de foto v.l.n.r. Jan Tulp, Aris Bremer, Louk Herber, Jan Meijer) door een ruime overwinning in de laatste ronde aan het langste eind. 
De uitslag staat op de NBB-uitslagensite.

Op zaterdag 24 (halve finale) en zondag 25 september (finale) werd het Nederlands Kampioenschap voor gemengde viertallen 2016 gespeeld.

Het kampioenschap is gewonnen door v.l.n.r.:
Carel Berendregt - Wietske van Zwol en
Laura Dekkers - Yke Smit
.
(foto: Louk Herber)

De uitslagen staan op de NBB Uitslagenpagina's.

De opstellingen van de teams die in de Tweede Divisie viertallen zullen gaan spelen zijn gepubliceerd, eerder waren al de programma's bekend.

Op 10 september speelden BC Oog in Al en de Amsterdamse BK een beslissingswedstrijd voor een plaats in de Tweede Divisie. De wedstrijd is gewonnen door de Amsterdamse BK met 86 - 48, dit team zal in groep 4 (Holland-Noord) gaan spelen.