Bridge is een spannend en boeiend kaartspel waaraan u veel plezier kunt beleven. Bij bridge speelt u samen met uw partner (die tegenover u zit) tegen twee tegenstanders. Op elk spel probeert u met uw partner meer slagen te maken dan de tegenstanders. Een spel duurt ongeveer tien minuten. Voldoende kansen dus om je te revancheren na een spel dat niet zo goed ging. Omdat u steeds tegen andere paren speelt, is bridge een sociale sport. U ontmoet veel verschillende mensen en u kunt het overal en tegen iedereen spelen. De spelregels zijn wereldwijd hetzelfde.

Bridge is een sociale sport. Speelt u bij een club, dan ontmoet u voortdurend andere bridgeparen. U praat met elkaar, u drinkt samen wat en er ontstaan nieuwe vriendschappen. Met uw partner maakt u afspraken over het bieden en het spelen, waarbij u samen uiteraard probeert om beter te scoren dan de tegenstanders.

 

Bridge leren
Er zijn verschillende manieren om bridge te leren. In Nederland zijn talloze bridgedocenten actief. Een cursus voor beginners bestaat uit tien tot vijftien lessen van ongeveer 2,5 uur. Ook bij veel verenigingen worden bridgelessen gegeven.
Wilt u meer weten over bridge leren? Lees dan verder op onze pagina Bridge leren. Daar vindt u ook meer informatie over verenigingen en docenten bij u in de buurt.

De geschiedenis van bridge
Bridge kent een lange geschiedenis, waarschijnlijk is het spel ontstaan rond het jaar 1880. Vooral in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw werd het spel razend populair. Het is dan ook in die tijd dat de Nederlandse Bridge Bond werd opgericht (1930). Sindsdien zorgt de Bridgebond voor de spel- en wedstrijdregels, het organiseren van competities en de uitgave van het tijdschrift Bridge.
Lees hier meer over de geschiedenis van bridge...